Poznejte zdravotní výhody včelího pylu

Včelí pyl je přírodní směs květového pylu, nektaru, sekretů včel, enzymů, medu a vosku, který se používá jako doplněk stravy. Má množství zdravotních benefitů a včelí pyl je považován za superpotravinu díky tomu, že je bohatý na živiny – tokoferol, niacin, thiamin, biotin, kyselinu listovou, polyfenoly, karotenoidních pigmenty, fytosteroly, enzymy a koenzymy.

Včelí pyl se používá při léčbě
– Akné
– artritidy
– astma
– ekzém
– Vysokém cholesterolu
– Osteoporóze

Kromě toho včelí pyl zvyšuje energii, pomáhá zlepšovat paměť, zpomaluje proces stárnutí, podporuje hubnutí a zlepšuje atletický výkon.
Včelí pyl je díky svému komplexnímu a vyváženému výživnému profilu považován za jednu z nejkompletnějších potravin. Kompletní protein, bohatý na vitamíny, minerály, enzymy, aminokyseliny a antioxidanty, je považován za tvůrce imunitního systému, který také zvyšuje vitalitu.

Včelí pyl je vynikajícím posilovačem mozku, zvyšuje bdělost a pomáhá při zvyšování koncentrace během delšího časového období. Je bohatý na vitaminy B; B1, B2 a B3 – které jsou nezbytné pro zdravý nervový systém a a jsou silnými detoxikátor, zejména pro mozek.

Používají olympionici a kulturisté na zvýšení síly a vytrvalosti. Jeho pověst stavitele svaloviny je částečně způsobena tím, že obsahuje všech 22 aminokyselin. Přibližně polovina z nich je volná forma, což znamená, že se dají přizpůsobit přímo do těla a jsou připraveny k okamžitému použití.

Protizánětlivé vlastnosti včelího pylu z něj dělají skvělý nástroj na uklidnění trávicích problémů – z celé řady dalších věcí zevnitř i zvenku. Včelí pyl může chránit vaši játra před toxicitou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.